GİRESUN / TİREBOLU - Şehit Yunus Yılmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi

Nis

Halil Paşa'nın, İngiliz birliklerini 29 Nisan 1916'da teslim almasının ardından, "Tarih bu olayı yazmak için kelime bulmakta müşkülata uğrayacaktır. İşte Osmanlı sebatının İngiliz inadını kırdığı birinci zaferi Çanakkale'de, ikinci zaferi burada görüyoruz" sözleriyle duyurduğu Kut'ül Amare Zaferi'nin 108'inci yıl dönümü kutlanıyor.

Irak Cephesi'nde 29 Nisan 1916'da Türk ordusunun kesin zaferiyle sonuçlanan Kut'ül Amare Savaşı, Birinci Dünya Savaşı'nın temel muharebelerinden biri olarak kabul ediliyor. Tümgeneral Charles Vere Ferrers Townshend komutasındaki İngiliz birliklerinin teslim alınmasıyla kazanılan bu zafer, Çanakkale'nin ardından Birinci Dünya Savaşı'nın "en büyük zaferi" olma niteliği taşıyor.

Bu kutlu günde öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladığı program İlçe Programı olarak sunuldu.

Programda, günün anlam ve önemini , öğrencimiz Fatih BAYRAM 'ın kuran-ı kerim tilaveti, Oktay ODABAŞ'ın şiiri  ve öğrencilerimizin tiyaro gösterisiyle sunulmuştur.

Mrt

Çanakkale Zaferi' nin 109. yılı şükran ve minnete anılmıştır.

10/ A Proje sınıfının düzenlemiş olduğu programda orotorya çalışması ve tiyatro ile günün anlam ve önemi üzerine çevrilmiştir.

Mrt

" KORKMA" ile başlayan o muazzam sesleniş,  bundan 103 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'de okunmuş ve milletin marşı olması kararına varılmıştır.

Savaşlar  ve mücadelele devam ederken milletin ruhuna dokunacak o sözcükler dizelere dökülmüş. Bugün çocuklarımız ve gençlerimiz millet olma şuuru ile İstiklal Marşını yazar, okur ve ezberler. Atalarını , neslini ve geçmişini bilen gençler olmuşlardır.

Okulumuz 10/A proje sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan programda İstiklal Marşımızın yazıldığı o dönem yansıtıldı. Öğrenci tebrik ederiz.

Şbt

Din Öğretiminden sorumlu Şube Müdürü Ergin AYBAR başkanlığında İmam Hatip okullarında görev yapan Hedef YKS koordinatörleri ile İl bazlı Hedef YKS zümre kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda DYK ve bir üst öğrenime hazırlık çalışmaları, kamplar, tanıtım faaliyetleri, Sınav Soru Rehberliği çalışmaları kapsamında tecrübe aktarımı konularında görüş alışverişinde bulunulmuş ve kararlar alınmıştır.

Toplantıda Alınan Kararlar:

Şbt

Tirebolu İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasin SÖĞÜT  "Yeni Medya ve İletişim Bağlamında Bilgi Dezenformasyonu"  konferans düzenledi.

Düzenlenen konferansda öğrencilerimizin bilgisayar, tablet ve telefon kullanımı konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Araştırmalar, örneklemler sunulan konferansda öğrencilerimizin aklındaki sorulara cevaplar verilmiştir.

Ock

Sınavlara hazırlık uzun ve zorlu bir süreçtir. Bu zorlu süreçte motivasyonlarını artırmak üzere yarıyıl kampı düzenlendi.  Öğrencilerimizin başarısında çok önemli bir yere sahip olan bu çalışmaya katkı sağlayan öğrenci  , öğretmen ve velilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Vaiz Muhammed ARPAGUŞ öğrencilerimize Kudüs  konulu konuşma yaptı.Filistin son günlerde yaşamış olduğu savaş, yaşam mücadelesi ve hayat şartları , geçmişten bugüne yaşana tarihi olaylar anlatıldı.Öğrencilerimizdeki Kudüs bilinci artırılması amacıyla konuşma yapıldı.

Ock

Mehmet Akif ERSOY'u anma programında öğrencilerimiz o günleri çağrıştıran tiyatro ile İstiklal Marşı'mızın hangi şartlarda yapıldığını gözler önüne sermiştir.Usta Şairin kaleminden dökülen eserler okundu.

Ara

Filistin'de yaşanan insallık suçuna sessiz kalmamak için, müslüman kardeşlerimizin sesini duyurmak için, onların yaralarına merhem olabilmek okul olarak , öğrenci, öğretmen ve veli iş birliği ile kermes düzenledik.

Kermesimize Sayın Kaymakamımız  Sayın Dr. Muhammed Lütfi KOTAN'a ve bütün misfirlerimize teşekkür ederiz.  Kardeşlik diyerek kuduğumuz bu masaya oturan herkese teşekkür ederiz.

Ara

Dünya Arapça Haftası dolasıyla Arapça Öğretmenimiz Berna GÜLDAL tarafından Yönlendirilen , çalıştırılan öğrencilerimiz güzel bir etkinlik planladılar. Dil zenginliktir.Dil bilmek üstünlüktür. Bunu yeni nesillerimize idrak ettirmek, içselleştirmek ve öğretmek hedefimizdir.

Ara

MEVLANA CELALEDDİN-İ RUMİ,   (30 Eylül 1207- 17 Aralık 1273)

13. Yüzyılda yaşamış bir Fars tasavvufçu, ilahiyatçı ve sufi bir mistik şairdir.

Hepimiz Mevlana'nın öğütlerini biliriz.

Meslek dersi Öğretmenimiz Tuğba KOÇ tarafından hazırlanan etkinlikte öğrencilerimiz Mevlana Hazretlerinin farklı sözlerine de aşinalık kazanmış oldu.

Ara

GİRESUN 112 ACİL SERVİS personeli tarafında öğrencilerimize kullanım konusunda dikkat edilmesii gereken hususlar anlatıldı.

Ara

Giresun kitap fuarına katılım amacıyla Giresun'a düzenlenen gezide,

- Önce ataparkta kahvaltı yapıldı,

-Ardından Giresun Kalesi'nde gezilip, Osman Ağa'nın kabri ziyaret edildi.

- Dönüşte Seyyid Vakkas Türbesi'ne giderek dua edildi.

- Sonrasında sinemaya gidilerek Şehit Öğretmen Aybüke 'nin filmi izlendi.

- Sinemadan sonra fuar alanına gidilerek gezildi.O sırada Tirebolu İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yasin SÖĞÜT'ün söyleşisine katılım sağlandı.

- Gün sonunda yemek yiyip gezimizi tamamladık.

Gezi Kulübü öğretmenimiz Berna GÜLDAL 'a teşekkür ederiz.

Kas

Aile ve Yaşam Koçu Durmuş KOÇ öğrenci ve öğretmenlerimize seslendi.

Kas

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu  Mesleki Yarışmalarda Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışmasında Okulumuzu temsil eden 12. sınıf öğrencimiz Fatih BAYRAM  İl Birincisi olmuştur.

Öğrencimizin hafızlığını takip eden , derslerini dinleyip emek veren başta  Emekli Öğretmenimiz Hüseyin YILDIZ olmak üzere Meslek Dersi öğretmenlerimiz Salih EMANET, Aysel KÜPCÜOĞLU ve Tuğba KOÇ'a teşekkür ederiz.

Öğrencimizi canı gönülden kutlar emeklerinin karşılığını her iki cihanda da almasını temenni ederiz.